Brněnský drak s pečeným bramborem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brněnský drak s pečeným bramborem
Brněnský drak s pečeným bramborem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 63562 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
8 ks | Brambory |
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce | Kečup |
2 kávová lžička | Křen |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 12,7mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Křen, Olej slunečnicový, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Kečup mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brněnský drak s pečeným bramborem postup přípravy receptu:
1 | Brambory vaříme vcelku 20 minut. Poté jejich slupku nařežeme do kříže a pečeme 10 minut na 220 °C. |
2 | Vepřové maso rozřízneme na dva plátky, každý osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na pánvi z obou stran a pak i s výpekem přidáme na 10 minut přikryté do trouby k bramborám. |
3 | Výpek z masa svaříme na polovinu. |
4 | Na dva talíře rozdělíme brambory a plátky masa, zalijeme omáčkou. Maso ještě ozdobíme kečupem a hořčicí a na každý plátek dáme lžičku strouhaného křenu nebo křenexu. |