Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 63564

Ingredience

150 g Anglická slanina
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
7 g Pepř černý mletý
100 g Pórek
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
7 g Sůl
600 g Vepřová kotleta s kostí
60 g Šunka selská
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 792kJ
3% Sacharidy 10 g
52% Tuky 39 g
61% Sodík 1 g
17% Bílkoviny 10 g

Farmářský kotlet postup přípravy receptu:

1

Máslo necháme rozpustit v pánvi a opečeme na něm plátky kotlety (osolené, opepřené) z obou stran. Vyjmeme a na výpeku restujeme cibuli a slaninu nakrájenou na kostičky. Přidáme i pórek na kolečka a na kousky nakrájené žampiony. 10 minut podusíme.

2

Vepřové kotlety dáme do pekáčku a pečeme podlité trochou vody 40 minut na 180 °C.

3

Do pánve s pórkem přidáme i šunku nakrájenou na kostičky a smetanu. Vaříme okryté na mírném plameni, dokud omáčka nebude mít požadovanou konzistenci.

Poznámka

Vepřové kotlety podáváme přelité omáčkou například s hranolkami, šťouchanými bramborami nebo i těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept