Cheesecake s čokoládovou tyčinkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cheesecake s čokoládovou tyčinkou
Cheesecake s čokoládovou tyčinkou
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63665 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
180 g | čokoládová tyčinka Daim |
225 g | Créme fraiche |
250 g | Karamelové sušenky Speculoos |
125 g | Máslo čerstvé |
400 g | Salko |
400 g | Sýr krémový |
250 g | Sýr Ricotta |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 141,6mg |
Draslík | 94,7mg |
Vláknina | 114,8mg |
Vitamín A | 634,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Sýr krémový, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny čokoládová tyčinka Daim, Karamelové sušenky Speculoos, Salko nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cheesecake s čokoládovou tyčinkou postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 170 °C. Rozmixujeme karamelové sušenky ( např. Lotus , nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. V míse je smícháme s rozehřátým máslem. Směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno dortové otevírací formy ( průměr 23 cm )vytřené máslem a vyložené pečicím papírem. |
2 | Připravíme náplň. Prošleháme smetanový sýr s ricottou a sbíranou smetanou ( nebo crème fraîche ) ve velké míse. Přidáme kondenzované mléko, vejce a najemno nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu a znovu prošleháme nahladko. Přimícháme dvě třetiny nakrájené tyčinky Daim nebo Heath tak, aby se kousky ve hmotě rozmístily rovnoměrně. Takto připravenou náplň naneseme na sušenkový základ. |
3 | Formu vložíme do předehřáté trouby, pečeme 10 minut, pak dort posypeme zbytkem kousků tyčinky Daim nebo Heath. Během první fáze pečení se na povrchu náplně utvořila vrstva, která kousky tyčinky udrží. Pečeme dalších 40 - 50 minut, náplň by měla být ztuhlá až na malé místo uprostřed. Necháme zcela vychladnout, před servítováním by měl být v chladničce alespoň tři hodiny. |