Cheesecaky crème brûlée - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cheesecaky crème brûlée
Cheesecaky crème brûlée
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63676 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
70 g | Cukr krupice |
120 g | Karamelové sušenky Speculoos |
250 g | Mascarpone |
60 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Vanilková pasta |
2 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 0,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Karamelové sušenky Speculoos, Vanilková pasta nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cheesecaky crème brûlée postup přípravy receptu:
1 | Rozmixujeme karamelové sušenky ( např. Lotus )nebo je vložíme do plastovému sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a smícháme s rozehřátým máslem. Osm cukrářských kroužků o průměru 6 cm postavíme na pečicí plech a sušenkový základ do nich rozdělíme. Přitlačíme zadní stranou lžíce. |
2 | Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout. |
3 | Do velké mísy dáme mascarpone a cukr ( 60 g ), ušleháme do pěny. Do žáruvzdorné misky postavené na rendlík s mírně vroucí vodou vlijeme smetanu ke šlehání s vanilkovou pastou a ohřejeme. Vymačkáme tekutinu ze želatiny a plátky dáme za stálého míchání rozpustit do teplé ochucené smetany. Smetanu se želatinou přecedíme do krému s mascarpone, odstraníme kousky nerozpuštěné želatiny, prošleháme. Hotovou náplň rozdělíme na sušenkový základ v cukrářských kroužcích. Kroužky necháme ztuhnout v chladničce minimálně 3 hodiny, ideálně přes noc. |
4 | Uvolníme dortíky z cukrářských kroužků a vyjmeme. Na 20 minut je uložíme do mrazničky, aby se zpevnily. Poté posypeme každý cheesecake tenkou vrstvou krupicového cukru a mírně ho zahříváme flambovací pistolí dokud nezkaramelizuje. Musíme pracovat opatrně, aby se cheesecake nepřehřály a náplň se neroztekla. Dortíky by při podávání měly mít pokojovou teplotu. |
Poznámka
Voda podle potřeby.