Jemná bramborová kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemná bramborová kaše
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 637 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1000 g | Brambory |
30 g | Cibule |
20 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 11,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemná bramborová kaše postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, rozkrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě doměkka. |
2 | Slijeme vodu, přidáme máslo a brambory dobře rozmačkáme. |
3 | Za stáleho míchání přiléváme vařící mléko, dle chuti přisolíme a našleháváme metlou. |
4 | Podáváme lehce politou máslem, na kterém jsme dozlatova osmahli jemně nasekanou cibuli. |
Klasická bramborová kaše. Většinou se máslo zašlehá do brambor, ale občas taky dávám nahoru, např. plátek bylinkového másla, abych moc nezvyšovala kalorickou hodnotu jídla. Mléko dle potřeby, záleží, jaké jsou brambory. Kaše s osmaženou cibulkou moc chutnala.