Pečené krůtí maso s bramborovým pyré s avokádem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené krůtí maso s bramborovým pyré s avokádem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63720 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Pečené maso | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
750 g | Krůtí stehna |
1 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Nové koření celé |
5 ks | Pepř černý celý |
300 ml | Voda pitná |
Marináda | |
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 kávová lžička | Sůl |
Bramborová kaše | |
200 g | Brambory |
200 g | Brokolice |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Sůl |
750 ml | Voda pitná |
Pyré | |
1 ks | Avokádo |
1 stroužek | Česnek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 266,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 51g |
Vitamín A | 220,7mg |
Vitamín B6 | 2,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,8mg |
Vitamín E | 5,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Krůtí stehna, Nové koření celé, Pepř černý celý, Voda pitná, Česnek, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Sůl, Brambory, Kmín drcený, Sůl, Voda pitná, Avokádo, Česnek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř 4 barev, Brokolice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené krůtí maso s bramborovým pyré s avokádem postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 200°C. Krůtí stehno omyjeme, osušíme a vložíme do pekáčku. |
2 | Připravíme si marinádu: v misce do oleje dáme drcený kmín, sůl, pepř 4 barev a utřené stroužky česneku. Promícháme, krůtí stehno potřeme ze všech stran, maso podlijeme vodou, přidáme k němu pro |
3 | vůni celý pepř, nové koření a bobkový list. Pekáček zakryjeme a dáme maso péct. Krůtí stehno budeme přibližně péct 70-90 minut (podle velikosti). |
4 | Mezitíme očistíme cibuli a mrkev. Omytou mrkev a cibuli pokrájíme na kolečka. Očištěnou zeleninu přidáme k masu (i na maso) po 30 minutách pečení. Během pečení maso poléváme výpekem a zároveň ho obracíme. Pokud bude potřeba, ještě maso podlijeme. |
5 | Než se maso upeče, připravíme si přílohu: bramborové pyré s avokádem a brokolicí. Oloupané, omyté brambory pokrájíme na kostičky, dáme je do hrnce, přidáme k nim sůl, drcený kmín a vodu. Pod poklicí brambory uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 15-18 minut. Očistíme a omyjeme brokolici a avokádo. Brokolici rozdělíme na růžičky. 4-6 minut před dovařením brambor, růžičky brokolice přidáme do vody k bramborám. Uvařené brambory s brokolicí scedíme, přidáme k nim smetanu a šťouchadlem vyšleháme hladkou kaši. |
6 | Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a dužinu dáme do mixéru. Očištěné stroužky česneku nakrájíme na plátky a přidáme k avokádu. přidáme sůl, pepř a směs rozmixujeme na hladké pyré, které zašleháme k bramborové kaši a podle chuti dosolíme. |
7 | Na talíře rozdělíme upečené krůtí maso, k němu dáme pyré jako přílohu, maso polejeme výpekem a hned teplé servírujeme. |
Poznámka
Pyré si připravíme přibližně 5 minut před dopečením masa tak, aby bylo při servírování teplé.