Recept

Zeleninový nákyp s krůtím masem a pikantní cibulkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63732

Ingredience

Vařená zelenina
300 g Brokolice
1 kávová lžička Kmín drcený
400 g Květák
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
Na vytření pekáčku
0,2 polévková lžíce Olej slunečnicový
Ostatní suroviny do nákypu
1 ks Chilli paprička
200 g Krůtí prsa pečená
20 g Rajčata sušená sterilovaná
50 g Sýr Eidam cihla 30%
Zálivka
2 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
0,5 kávová lžička Sůl
70 ml Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek
80 ml Řecký jogurt
Pikantní cibulky
0,2 polévková lžíce Balsamico ocet
50 g Cibule perlová
1 polévková lžíce Cukr třtinový
0,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
30 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 580 kcal
Kilojoule 2 426kJ
13% Sacharidy 47 g
31% Tuky 24 g
53% Sodík 1 g
89% Bílkoviny 50 g

Zeleninový nákyp s krůtím masem a pikantní cibulkou postup přípravy receptu:

1

Omytou brokolici a květák rozdělíme na růžičky. V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu s kmínem a zeleninu krátce, 4 minuty povaříme. Poté je sítem vyjmeme z vody (nebo ji scedíme) a necháme okapat. Troubu si předehřejme na 200°C. Pekáček vytřeme olejem.

2

Pečené krůtí maso nakrájíme na malé kousky. Omytou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme ji nadrobno. Sýr nastrouháme nahrubo. Sterilovaná sušená rajčata pokrájíme na proužky. Květák s brokolicí dáme do pekáčku, mezi ně dáme pokrájená rajčata s chilli.

3

Připravíme si zálivku: v míse rozmícháme zakysanou smetanu s jogurtem, solí, pepřem a utřeným stroužkem česneku. Přidáme omytou, drobně pokrájenou petrželovou nať, nastrouhaný sýr, vše dobře promícháme a rovnoměrně přelijeme květák s brokolicí. Pekáček vložíme do předehřáté trouby, nákyp pečeme přibližně 45 minut dozlatova.

4

Připravíme si pikantní cibulky: očištěné malé perlové cibulky rozkrájíme na poloviny nebo čtvrtky. V pánvi rozehřejeme olej, na něm cibulky za stálého míchání osmažíme dorůžova. Posypeme je třtinovým cukrem, promícháme, přidáme balsamico ocet a cibulky vaříme 1-2 minuty. Přilijeme 50ml vývaru, celou snítku tymiánu a pod pokličkou cibulky dusíme 4-5 minut. Občas cibulky promícháme, nakonec je dochutíme solí a pepřem.

5

Zeleninový upečený nákyp rozdělíme na talíře, přelijeme pikantními cibulkami a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept