Recept

Japonský cheesecake s květy sakury

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (29%)
ID receptu: 63744

Ingredience

1 polévková lžíce Créme fraiche
155 g Cukr krupice
400 g Kompot třešňový
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
55 g Mouka pšeničná hladká T 650
55 g Máslo čerstvé
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
250 g Sýr Ricotta
200 g Sýr krémový
1 kávová lžička Vanilková pasta
1 ks Vejce slepičí
40 ks Zdobení cukrové květy
2 kávová lžička Čaj Matcha
30 g Čokoláda hořká
4 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 489kJ
7% Sacharidy 25 g
24% Tuky 18 g
4% Sodík 81 mg
9% Bílkoviny 5 g

Japonský cheesecake s květy sakury postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 180 °C.

2

Utřeme do pěny 55 gramů krupicového cukru a 55 gramů změklého másla ve velké míse. Přidáme vejce a znovu třeme. Rozpustíme dvě lžičky práškového čaje ( matcha )ve lžíci horké vody a spolu s crème fraîche přidáme do směsi. Pak do mísy prosejeme mouku s kypřicím práškem a zapracujeme ji do hmoty. Hotové těsto upravíme do vymazané a pečicím papírem vyložené dortové formy o průměru 23 cm, formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 - 20 minut dozlatova. Těsto musí být po upečení pružné a po stlačení prstem se musí rychle vracet do původního tvaru. Ve formě necháme vychladnout.

3

Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout.

4

Do větší mísy dáme ricottu, smetanový sýr, vanilkovou pastu a 100 gramů krupicového cukru, dohladka prošleháme.

5

Nalijeme smetanu ke šlehání do misky z žáruvzdorného materiálu, misku postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou a ohřejeme. Vymačkáme tekutinu ze želatiny, plátky vložíme do teplé smetany a za stálého míchání počkáme, dokud se želatina nerozpustí. Pak smetanu přecedíme, abychom odstranili kousky nerozpuštěné želatiny a vešleháme ji do vanilkového krému.

6

Vypeckujeme třešně z kompotu a rozmixujeme je do hladkého pyré. Třetinu pyré upravíme na upečený korpus ve formě, u okraje necháme volné místo. Zbývající pyré zapracujeme do vanilkového krému, ale včas přestaneme, abychom zachovali pěkný dvoubarevný efekt. naneseme krém na vrstvu třešní na korpusu a uložíme do chladničky alespoň na 3 hodiny, ideálně přes noc.

7

Rozehřejeme tmavou čokoládu, vlijeme ji do zdobicího cukrářského sáčku s malou trubičkou a na povrch cheesecake nanášíme tak, abychom vytvořili iluzi stromu - větví. Na větve rozehřátou čokoládou přilepíme malé růžové a bílé čokoládové květy - a na dortu máme kvetoucí sakuru. Po rozkrájení získáme 12 porcí skvělého dezertu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept