Jednoduchý recept

Japonský sushi box

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 65062

Ingredience

150 g Ananas
2 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr třtinový
100 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Majonéza
75 g Makrela uzená
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 ks Paprika červená
7 g Pepř černý mletý
100 g Rýže na sushi
1 polévková lžíce Sůl
1 kávová lžička Wasabi pasta
1 ks Řasa Nori

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 791 kcal
Kilojoule 3 311kJ
19% Sacharidy 67 g
66% Tuky 49 g
128% Sodík 3 g
49% Bílkoviny 27 g

Japonský sushi box postup přípravy receptu:

1

Fazolky povaříme 4 minuty v horké osolené vodě. Slijeme a ihned je schladíme v ledové vodě.

2

Rýži několikrát propláchneme. Zalijeme ji 200 ml vody a přivedeme k varu, poté přiklopíme a vaříme na nejnižším plameni 15-20 minut doměkka. Odstavíme a necháme přiklopené ještě 10 minut.

3

V octu rozpustíme cukr a špetku soli. Toto vmícháme do téměř studené vařené rýže.

4

Na rolovací podložku položíme nori. Dvě třetiny plochy této řasy pokryjeme rýží – lépe se to dělá namočenýma rukama. Celou plochu rýže opepříme. Uprostřed rýže uděláme čárku z wasabi. Vedle této čáry naskládáme na proužky nakrájenou papriku.

5

V míse smícháme rozdrcenou makrelu, majonézu a nasekéané jarní cibulky. Rozprostřeme to vedle papriky. Zarolujeme.

6

Část řasy nori, která na sobě nemá rýži navlhčíme a přilepíme na roli.

7

Nakrájíme na kousky tlusté asi 3 cm. Podáváme s fazolkami a nakrájeným ananasem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept