Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 117 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63762

Ingredience

Vařená cizrna
2 polévková lžíce Celer - nať
200 g Cizrna
2 polévková lžíce Petržel - nať
1,5 l Voda pitná
Koření
1 kávová lžička Chilli koření mleté
2 kávová lžička Grilovací koření
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 kávová lžička Paprika mletá uzená
1 kávová lžička Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 205 kcal
Kilojoule 857kJ
9% Sacharidy 32 g
6% Tuky 5 g
26% Sodík 521 mg
19% Bílkoviny 10 g

Cizrnové křupky postup přípravy receptu:

1

Dobře promytou cizrnu dáme do kastrólu, zalijeme ji vodou a namočíme ji na 10-12 hodin.

2

Druhý den vodu z cizrny slijeme, pak k ní nalijeme novou čistou vodu v poměru 1:3, přidáme snítku petrželky a celeru. Jakmile přijde k varu, snížíme teplotu a pomalu ji vaříme přibližně 60 minut doměkka, ale nesmí se rozvařit, měla by být uvařená na skus - al dente. Z uvařené cizrny odstraníme slupky, které vyplavaly napovrch a slijeme přebytečnou vodu. Troubu si předehřejeme na 200°C.

3

Připravíme si do mísy směs koření: olivový olej smícháme s chilli, solí, uzenou paprikou a grilovacím kořením. Cizrnu dáme ke koření a důkladně vše promícháme.

4

Na plech s pečícím papírem vysypeme kuličky cizrny a pečeme je dokřupava 30 -45 minut. Během pečení je promícháme, dáme pozor, aby se cizrna nepřipálila.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept