Kančí ragú s houskovým knedlíkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí ragú s houskovým knedlíkem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 63923 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Ragú | |
---|---|
70 g | Celer bulvový |
1 kávová lžička | Divoké koření celé |
400 g | Kančí krkovička |
70 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
70 g | Petržel kořen |
100 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
50 g | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno červené |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Knedlíky | |
120 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
500 g | Rohlíky bílé |
1 kávová lžička | Sůl |
7 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 481,0mg |
Draslík | 653,6mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Olej rostlinný, Petržel kořen, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl, Víno červené, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí , Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Divoké koření celé, Kančí krkovička nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí ragú s houskovým knedlíkem postup přípravy receptu:
1 | Ragú: V kastrolu na rozpáleném oleji orestujeme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, šalotku a na kostky nakrájené maso. Přidáme rajčata a víno, necháme vyvařit. Potom přidáme demi-glace, koření a bylinky. Dusíme do změknutí masa. |
2 | Knedlíky: Bílé pečivo nakrájíme na kostičky, vsypeme do mísy a přelijeme vlažným mlékem. Mléko necháme vstřebat. |
3 | Změklé máslo vyšleháme, přimícháme žloutky a potom i pevný sníh ušlehaný z bílků. Do směsi vmícháme namočené pečivo, osolíme a okořeníme špetkou muškátového oříšku. |
4 | Připravenou hmotu zabalíme do potravinářské fólie a ještě do alobalu. Knedlíky vaříme ve vodě nebo páře cca 20-25 minut, podle velikosti knedlíků. |
Poznámka
Demi-glace můžeme nahradit silným vývarem z hovězích kostí. Ragú můžeme při podávání vylepšit hříbky orestovanými na česneku a rozmarýnu.