Bonbony s pistáciovým marcipánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bonbony s pistáciovým marcipánem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63958 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
335 g | Čokoláda hořká |
140 g | Cukr moučkový |
175 g | Pistácie |
0,1 kávová lžička | Sůl |
25 g | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 367,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 145,3mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Pistácie, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bonbony s pistáciovým marcipánem postup přípravy receptu:
1 | Mixujeme 140 gramů pražených nebo syrových pistácií a 15 gramů moučkového cukru, dokud nevznikne velmi jemný prášek. Přidáme 125 gramů moučkového cukru, 1/8 lžičky soli a rozmixujeme. |
2 | Do vzniklého prášku zapracujeme polovinu ( jednu lžíci )mírně našlehaných bílků. Marcipán musí být drobivý, ale mírně vlhký. Zapracujeme zbývající bílky a v pětivteřinových intervalech zpracováváme, dokud se nezačne marcipán nabalovat na čepele mixéru. Když se nám marcipán nespojuje a je stále drobivý a suchý, přidáme ještě lžičku bílku a znovu mixujeme, tekutiny se však snažíme přidávat co nejméně, ořechová pasta ale musí být tvárná. |
3 | Z marcipánu utvoříme placku, zabalíme ji do potravinářské folie a necháme přes noc odpočívat. Pokud s výrobou pospícháme a nemáme tolik času, není to nezbytné, ale s uleželým marcipánem se nám bude lépe pracovat. |
4 | Poprášíme pracovní plochu moučkovým cukrem, rozválíme marcipán na čtvercový plát zhruba 1,3 cm silný a nakrájíme ho na čtverečky asi 2,5 x 2,5 cm. Takto bychom měli získat asi 25 kusů bonbonů. |
5 | Připravíme si pečicí papír, nebo silikonovou podložku, začneme čtverečky marcipánu jednotlivě namáčet v rozehřáté temperované čokoládě a odkládat je na podložku. Každý bonbon posypeme nahrubo nakrájenými pistáciemi, dokud je čokoláda ještě měkká. Hotové bonbony necháme ztuhnout při pokojové teplotě, když je uchováváme v uzavřené vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě, vydrží až 14 dní. |
Poznámka
Do marcipánu můžeme přidat kousky ořechů, nebo sušeného ovoce ( přibližně 50-70 g ), Hodí se třeba pistácie, brusinky, sušené višně. Výborné jsou také sušené jahody. Do marcipánu dle tohoto receptu přidáme asi 20 gramů nahrubo nakrájených, mrazem sušených jahod.