Kvašáky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kvašáky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64004 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
6 ks | Kopr čerstvý |
100 g | Křen |
1 kg | Okurky nakládané |
6 g | Sůl |
6 ks | Vinné listy |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 403,3mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 28g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,1mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Kopr čerstvý, Křen, Okurky nakládané, Sůl, Vinné listy, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Kvašáky postup přípravy receptu:
1 | Nálev připravíme svařením vody se solí a bobkovými listy. Necháme vychladnout. |
2 | Vybereme větší okurky, umyjeme a necháme okapat. Opláchneme vinné listy, kopr a křen oloupeme a nakrájíme na kolečka. Okurky propícháme vidličkou, skládáme je do velikých sklenic a průběžně prokládáme vinnými listy, koprem a kolečky křenu. |
3 | Okurky zalijeme až po okraj vychlazeným nálevem, okurky zatížíme speciálními špachtlemi, aby nevyplavaly, zakryjeme celofánem a necháme 7 – 10 dní kvasit, poté je uchováme v temném a chladném místě. |
jsou výborné