Jednoduchý recept

Dip z červených pomerančů

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 64024

Ingredience

4 polévková lžíce Dýňová semínka
1 polévková lžíce Ocet jablečný
4 polévková lžíce Olej dýňový
1 špetka Pepř bílý
2 ks Pomeranč červený
1 špetka Sůl mořská
0,5 polévková lžíce sirup agávový

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 206 kcal
Kilojoule 862kJ
1% Sacharidy 2 g
28% Tuky 21 g
6% Sodík 119 mg
9% Bílkoviny 5 g

Dip z červených pomerančů postup přípravy receptu:

1

Světlá dýňová semínka (2 lžíce) namočíme do vody den předem. Dva červené pomeranče (pokud možno chemicky neošetřené) omyjeme, osušíme, z jednoho nastrouháme jemně kůru a z obou vymačkáme do misky šťávu. Do šťávy přidáme 4 lžíce dýňového oleje, 1/2 lžíce agávového sirupu, lžíci jablečného octu, po špetce soli a pepře.

2

Vše důkladně promícháme, povrch dipu pro chuť i vzhled posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou a posypeme tmavými dýňovými semínky (2 lžíce). Dip podáváme k zelenině vychlazený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept