Bramborové karbanátky se zeleninou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové karbanátky se zeleninou a sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64338 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
Karbanátky | |
---|---|
500 g | Brambory vařené ve slupce |
1 ks | Celer řapíkatý |
100 g | Fazolové lusky zelené |
3 kávová lžička | Hrášek mražený |
2 ks | Karotka |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
60 g | Květák |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř bílý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Gran Moravia |
1 ks | Vejce slepičí |
Na obalení | |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
Na smažení | |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
Na vaření v páře | |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 799,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Celer řapíkatý, Fazolové lusky zelené, Hrášek mražený, Karotka, Kmín drcený, Květák, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Sezam - semena, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Gran Moravia, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové karbanátky se zeleninou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci se síťkou přivedeme k varu vodu. Očištěnou karotku a kousek řapíkatého celeru (1 stonek) omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Fazolové mladé lusky, růžičky květáku, celer a karotku vložíme na síťku, hrnec zakryjeme a zeleninu uvaříme v páře téměř doměkka. Vaříme ji přibližně 15 minut. Uvařenou zeleninu necháme vychladnout, pak ji dáme do mísy a šťouchadlem na brambory ji rozmačkáme. Uvařené brambory ve slupce oloupeme, vychladlé nastrouháme do mísy a smícháme je se zeleninou. Zeleninovou směs ochutíme solí, pepřem, drceným kmínem, přidáme žloutek, mouku, nastrouhaný tvrdý sýr, zmražený hrášek a znovu směs promícháme. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do zeleninové směsi. |
2 | Do misky nasypeme hladkou mouku, do které přimícháme sezamová semínka. V pánvi si rozehřejeme olivový olej. Ze zeleninové směsi vytvoříme kulaté karbanátky, obalíme je v připravené mouce, karbanátky v rukou mírně zploštíme a vložíme je do rozpáleného oleje. Osmažíme je z každé strany dozlatova. |
3 | Usmažené karbanátky poklademe na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného tuku. Servírujeme je teplé i studené. |
Poznámka
Příloha: bílý chléb nebo bramborová kaše.