Vepřové s bostonskými fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové s bostonskými fazolemi
Vepřové s bostonskými fazolemi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64348 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Chléb pšeničný (bílý) |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
800 g | Fazole bílé sterilované |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata sekaná |
100 g | Šunka dušená |
2 kávová lžička | Tabasco |
500 g | Vepřová panenka |
1 kávová lžička | Paprika mletá uzená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 73,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 24,8mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cukr třtinový, Fazole bílé sterilované, Tabasco, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rajčata sekaná, Paprika mletá uzená nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové s bostonskými fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Troubu rozpálíme na 180 °C. |
2 | Smícháme olej, utřený česnek, uzenou papriku a potřeme tím vepřové maso nakrájené na medailonky. |
3 | Do pekáče dáme fazole, passatu, tabasco, cukr a šunku nakrájenou na kostičky. Promícháme. Přidáme vepřové maso. Pečeme 40 minut. |
4 | Chléb opečeme nasucho v pánvi (nebo ho přidáme na posledních deset minut do trouby) a dáme stranou. |
5 | Fazole s vepřovým masem podáváme s plátky opečeného chleba posypané petrželkou. |