Dušená telecí sekaná s klobásou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená telecí sekaná s klobásou a sýrem
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64349 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
Na obalení sekané | |
---|---|
2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
2 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
400 g | Telecí kýta |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Sekaná | |
2 ks | Česnek |
150 g | Klobása Salsiccia |
150 g | Klobása vepřová |
2 špetka | Pepř bílý |
1,5 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
0,5 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
0,5 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Gran Moravia |
300 g | Telecí líčka |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
2 ks | Vejce slepičí |
Na obalení, restování a dušení | |
800 ml | Hovězí bujón |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
Na zahuštění šťávy | |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 187,0mg |
Draslík | 400,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 359,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Telecí kýta, Tymián čerstvý, Česnek, Klobása vepřová, Pepř bílý, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Strouhanka, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Gran Moravia, Telecí líčka, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Klobása Salsiccia, Petržel hladkolistá, Hovězí bujón nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená telecí sekaná s klobásou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme si čerstvé snítky bylinek. Lístky otrháme a drobně nasekáme: petrželovou nať, rozmarýn, šalvěj a tymián. Z telecí kýty si nakrájíme asi 3-4 kusy velmi tenkých, velkých plátků (do 4mm). |
2 | Telecí líčka a vepřovou kořeněnou klobásu pomeleme do mísy. Přidáme strouhanku, nastrouhaný sýr, česnek, petrželku s troškou ostatních bylinek, vejce, sůl, pepř a směs důkladně promícháme a vytvoříme šišku. |
3 | Na vál poklademe velmi tenké plátky telecí kýty, mírně je osolíme a opepříme a posypeme bylinkami. Na ně položíme šišku sekané a celou do nich pečlivě zabalíme a převážeme provázkem. Pak sekanou obalíme v hladké mouce. |
4 | V pekáči na plotně rozpálíme olivový olej, na něm sekanou orestujeme z každé strany dozlatova. Přilijeme horký hovězí bujón a pod poklicí, při mírné teplotě, maso dusíme jednu hodinu. Troubu si před koncem dušení zapneme na 200°C. Dušené maso vložíme do středu trouby a pečeme ho přibližně 15-20 minut, během pečení maso poléváme výpekem. |
5 | Lžíci másla smícháme s hladkou moukou, přidáme ho k sekané do výpeku, jakmile se rozpustí, promícháme s výpekem a krátce povaříme. Takto nám máslo vytvoří hustou štávu. |
6 | Hotovou sekanou na míse opatrně zbavíme provázku, pak ji nakrájíme na plátky. Hustou šťávu nalijeme do omáčníku a podáváme ji k nakrájeným plátkům sekané. |