Jednoduchý recept

Ganache – čokoládovo-smetanová poleva s vanilkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 11 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 1 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 64471

Ingredience

200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vanilkový lusk
200 g Čokoláda 70% kakao

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 790kJ
5% Sacharidy 18 g
49% Tuky 37 g
0% Sodík 3 mg
9% Bílkoviny 5 g

Ganache – čokoládovo-smetanová poleva s vanilkou postup přípravy receptu:

1

Tato hedvábná luxusní poleva je velmi jednoduchá a rychlá.

2

Do jedné misky si nalámeme (nebo nasekáme) kvalitní hořkou čokoládu. Smetanu při střední teplotě přivedeme k varu , vložíme do ní vanilkový lusk a hned jak začne probublávat, odstaraníme vanilkový lusk. Okamžitě ji nalijeme na čokoládu a po 60 sekundách, jakmile se čokoláda rozpustí, zlehka vše vymícháme do hladké polevy.

Poznámka

Poměr velmi kvalitní čokolády a smetany je vždy 1:1. Jestli ganache použijeme jako polevu nebo náplň do dortů, postupujeme úplně stejně, jen směs necháme vychladnout a poté ji vyšleháme do hladkého a nadýchaného krému. Chuť a kvalita ganache je závislá na kvalitě čokolády, které neobsahuje rostlinný tuk a smetana by měla mít obsah tuku min. 33-40%. Chuť polevy (nebo krému) si podle sebe dochutíme přidáním různých likérů, nebo extrakty např.: pomerančovou kůru, chilli papričku, svitek skořice apod.) Pokud do horké směsi přimícháme trochu másla, bude poleva krásně lesklá.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept