Frittata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frittata
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64512 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Brambory |
1 ks | Klobása Dunajská |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 ks | Paprika červená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
140 g | Sýr Eidam cihla 40% |
6 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
80 g | Zeleninová směs francouzská - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 543,4mg |
Draslík | 456,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 930,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Paprika červená, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Zeleninová směs francouzská - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frittata postup přípravy receptu:
1 | Papriku očistíme, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, klobásu nakrájíme na kolečka, papriku na proužky. |
2 | Vejce rozšleháme se solí a pepřem. |
3 | Zeleninu uvaříme doměkka a scedíme. Klobásu a papriku usmažíme na lžíci oleje. Plátky brambor zvlášť usmažíme z obou stran na másle a zbylém oleji. Na usmažené brambory nalijeme vejce, přidáme usmaženou klobásu a papriku a okapanou zeleninu. Pánev přikryjeme a pokrm asi 5 minut smažíme. Poté odstavíme a zasypeme sýrem. |