Zapékané brambory s vejci a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané brambory s vejci a sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6460 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory vařené ve slupce |
1 špetka | Kmín celý |
0,3 l | Mléko polotučné |
10 g | Petržel - nať |
60 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 276,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané brambory s vejci a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a opečeme v rozpáleném sádle. |
2 | Opečené brambory osolíme, okmínujeme a zalijeme mlékem s rozkvedlanými vejci. Posypeme nasekanou petrželkou, strouhaným sýrem a rychle zapečeme v troubě. |
3 | Podáváme ihned se zeleninovým salátem. |