Omeleta s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s mrkví
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64800 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 643,4mg |
Draslík | 210,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 706,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou mrkev nakrájíme na malé kousky a v troše vody uvaříme doměkka. |
2 | Měkkou mrkev osmahneme na másle a přidáme nasekanou petrželku. |
3 | Směs smícháme s rozšlehanými vejci a mírně osolíme. |
4 | Na pánvi potřené olejem smažíme omelety. |
Recept hodnotím kladně, akorát bych doporučila přidat trošku polohrubé mouky, aby se tak omeleta netrhala. 500 ml vody je také docela dost, stačí méně. Mrkev se vaří cca 7 - 9 minut. Vhodné k snídani či večeři.