Zelný salát s kedlubnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s kedlubnou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64989 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Kedlubna |
1 špetka | Kmín mletý |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
0,3 ks | Zelí hlávkové bílé |
0,3 ks | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 397,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 471,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kedlubna, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát s kedlubnou postup přípravy receptu:
1 | Červené a bílé hlávkové zelí najemno nastrouháme do mísy. Vmícháme oloupanou, nasekanou cibuli a oloupanou, jemně nastrouhanou kedlubnu. Vše zlehka promícháme. |
2 | Vodu převaříme s olejem, octem, cukrem, solí a kmínem. Zálivkou přelijeme salát a necháme vychladit. |