Slaný koláč s pečeným pórkem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaný koláč s pečeným pórkem a sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 6499 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
400 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 ks | Pórek |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 60,8mg |
Draslík | 699,1mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,0mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Ocet vinný, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaný koláč s pečeným pórkem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Těsto vyválíme na obdélník, přendáme na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C, zhruba 20 minut až zezlátne a nabyde. |
2 | Pórky podélně rozřízneme a rozdělíme na jednotlivé listy. Rozložíme na další plech, posypeme cukrem, zakápneme octem a poklademe plátky másla. Zapékáme asi 10 minut. |
3 | Hotový plát těsta posypeme kousky rozdrobeného sýra a dáme na 5 minut do trouby, aby se sýr roztavil. |
4 | Posypeme pórkem a podáváme. |
Poznámka
K pórku můžeme přidat hrušky.