Bažant pečený na roštu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažant pečený na roštu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 651 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3300 g | Bažant obecný |
100 g | Máslo bylinkové |
100 ml | Olej stolní |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 510,8mg |
---|---|
Cholesterol | 246,7mg |
Draslík | 824,2mg |
Vláknina | 53,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Olej stolní, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažant pečený na roštu postup přípravy receptu:
1 | Mladé bažanty očistíme, vykucháme, opálíme, opláchneme a rozpůlíme. Prsa a stehna protkneme slaninou, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme je v chladu krátce odležet. |
2 | Bažanta pečeme po obou stranách za občasného potírání olejem doměkka. |
3 | Porce bažanta podáváme ihned po upečení, s naseknutými klouby. Na talíř dáme vždy část bílého a část tmavého masa (prsa - stehna), ozdobené bylinkovým máslem. |