Ovocná omáčka s červeným vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocná omáčka s červeným vínem
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65158 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
3 ks | Pomeranče |
6 polévková lžíce | Rybíz červený |
150 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 389,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 349,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pomeranče, Rybíz červený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocná omáčka s červeným vínem postup přípravy receptu:
1 | Z omytých pomerančů vymačkáme šťávu. Rybíz omyjeme, rozmačkáme (nebo propasírujeme) a smícháme s hořčicí a pomerančovou šťávou. |
2 | Omáčku vaříme ve vhodné nádobě v mikrovlnné troubě při plném výkonu 3 minuty. Během vaření několikrát zamícháme. |
3 | Potom přilijeme červené víno a omáčku necháme 1 hodinu odležet. |