Pečená zeleninová polévka na marocký způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená zeleninová polévka na marocký způsob
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65195 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Brambory rané |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
300 g | Dýně |
1 polévková lžíce | Koření ras el hanout |
1 polévková lžíce | Máta |
300 g | Mrkev kořen |
1,5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
300 g | Petržel kořen |
6 polévková lžíce | Řecký jogurt |
1,3 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 6,7mg |
Draslík | 924,9mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 10g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 103,1mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Dýně, Máta, Petržel kořen mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Řecký jogurt, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření ras el hanout nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená zeleninová polévka na marocký způsob postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na 8 měsíčků. Mrkev, petržel, bramboru a dýni nakrájíme na dvoucentimetrové kousky. Vše dáme spolu s celými oloupanými stroužky česneku do pekáčku. Okořeníme kořením a zastříkneme olejem. Pečeme 35 minut na 200 °C. |
2 | Poté zeleninu zalijeme vývarem a povaříme 5 minut. Rozmixujeme. |
3 | Rozdělíme do talířů, ozdobíme jogurtem a nasekanou mátou a podáváme. |