Shakshuka s bramborem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Shakshuka s bramborem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65398 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
5 ks | Brambory |
6 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli papričky - vločky |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Olej kokosový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Feta |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 253,8mg |
Draslík | 664,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 562,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Kmín drcený, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli papričky - vločky, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej kokosový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Shakshuka s bramborem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme je do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly všechny brambory ponořené. Přidáme sůl. Vaříme dokud se nevypaří všechna voda. |
2 | Poté přidáme olej, nasekanou cibuli, chilli vločky a utřený česnek. Pořádně zamícháme. |
3 | Po chvíli přidáme i kmín, rajče, oloupané a nakrájené na kostičky. Osolíme a opepříme. Povaříme 10 minut. |
4 | Poté přidáme vejce – vyklepneme je do čtyř důlků, které si ve směsi připravíme. Povaříme pár minut. |
5 | Podáváme posypané fetou a nasekanou jarní cibulkou. |
Poznámka
Voda na vaření podle potřeby.