Jednoduchý recept

Zlaté pečené brambory v husím sádle

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 65631
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 kg Brambory
4 polévková lžíce Husí sádlo
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 164 kcal
Kilojoule 685kJ
4% Sacharidy 16 g
13% Tuky 10 g
6% Sodík 112 mg
6% Bílkoviny 3 g

Zlaté pečené brambory v husím sádle postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 °C.

2

Brambory oloupeme a nakrájíme na osminky. Dáme je do hrnce a zalijeme vodou – jen tolik vody, aby byly brambory potopené. Trochu osolíme a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut.

3

Do zapékacího plechu (nejlepší je plechový) dáme sádlo a necháme ho rozpustit v troubě.

4

Mezitím slijeme brambory a poprášíme je moukou. Přeneseme je do horkého sádla a pečeme 45 minut dokřupava. Každých 15 minut je promícháme.

5

Na závěr ještě osolíme a opepříme podle chuti.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept