Jednoduchý recept

Slavkovské roštěnky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65659
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
500 ml Hovězí vývar základní
200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Paprikové lusky čerstvé
2 ks Párky jemné
2 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 631kJ
3% Sacharidy 12 g
44% Tuky 33 g
43% Sodík 859 mg
20% Bílkoviny 12 g

Slavkovské roštěnky postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené roštěnky naklepeme a na krajích nařízneme. Plátky osolíme, opepříme a na oleji zprudka opečeme po obou stranách. Zmírníme příkon tepla, přidáme ozdobně nakrájené párky a slaninu a vše chvíli restujeme. Potom podlijeme trochou vývaru a za občasného podlévání a obracení dusíme do změknutí masa.

2

Na másle podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme trochu hladké mouky, mletou papriku a krátce osmahneme. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky, sterilovaný hrášek a vše podusíme.

3

Měkké roštěnky spolu s párky a slaninou vyjmeme a uchováme na teple. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a povaříme. Nakonec zjemníme máslem a ještě chvíli vaříme.

4

Roštěnky podáváme přelité šťávou, ozdobené párkem a slaninou. Ke každé porci přidáme kopeček dušené zeleniny.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept