Slavkovské roštěnky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slavkovské roštěnky
Slavkovské roštěnky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65659 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 plátek | Hovězí roštěnka níz. peč. |
500 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
2 ks | Párky jemné |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 29,6mg |
Draslík | 300,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 912,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Párky jemné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slavkovské roštěnky postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené roštěnky naklepeme a na krajích nařízneme. Plátky osolíme, opepříme a na oleji zprudka opečeme po obou stranách. Zmírníme příkon tepla, přidáme ozdobně nakrájené párky a slaninu a vše chvíli restujeme. Potom podlijeme trochou vývaru a za občasného podlévání a obracení dusíme do změknutí masa. |
2 | Na másle podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme trochu hladké mouky, mletou papriku a krátce osmahneme. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky, sterilovaný hrášek a vše podusíme. |
3 | Měkké roštěnky spolu s párky a slaninou vyjmeme a uchováme na teple. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a povaříme. Nakonec zjemníme máslem a ještě chvíli vaříme. |
4 | Roštěnky podáváme přelité šťávou, ozdobené párkem a slaninou. Ke každé porci přidáme kopeček dušené zeleniny. |
Poznámka
1