Recept

Jehněčí kotlety s omáčkou z oliv a pomerančů

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6570

Ingredience

5 ks Ančovičky konzervované
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
8 ks Jehněčí kotlety
1 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Petržel - nať
1 ks Pomeranče
180 ml Pomerančová šťáva
1 špetka Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

124% Kalorie 2,445 kcal
Kilojoule 10 230kJ
16% Sacharidy 59 g
198% Tuky 148 g
467% Sodík 9 g
385% Bílkoviny 217 g

Jehněčí kotlety s omáčkou z oliv a pomerančů postup přípravy receptu:

1

Jehněčí kotlety potřeme olejem, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na nepřilnavé pánvi.

2

Přendáme do zapékací nádoby nebo pekáče, vymazaného olejem. Smícháme suroviny na omáčku: nastrouhané kůry z pomeranče a citronu, olivy, pomerančová a citrónová šťáva, prolisovaný česnek a nasekaná filátka ančoviček.

3

Zalijeme připravené kotlety a pečeme v předehřáté troubě na 180°C 15-20 minut. Podlíváme výpekem. Podáváme posypané bylinkami, jako přílohu podáváme květákové pyré.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept