Švýcarské koláčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švýcarské koláčky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65714 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
100 g | Cukr moučkový |
2 kávová lžička | Cukr vanilka |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Mandle mleté |
100 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
Na koláčky | |
2 polévková lžíce | Cukrové zdobení |
100 g | Marmeláda malinová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 73,1mg |
Draslík | 293,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 56,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mandle mleté, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Cukrové zdobení, Marmeláda malinová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švýcarské koláčky postup přípravy receptu:
1 | Prosátou mouku smícháme na vále s kypřícím práškem. Vyhloubíme jamku, přisypeme cukr, vanilkový cukr, přidáme vejce a vše zapracujeme. |
2 | Potom přidáme nakrájené studené máslo, mleté mandle a rychle vše zpracujeme na hladké těsto. |
3 | Těsto rozválíme na plát silný asi 1/2 cm. Kulatou formičkou o průměru asi 3 cm vykrájíme kolečka a urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem. |
4 | Pečeme ve střední části trouby vyhřáté na 150°C asi 10-12 minut. |
5 | Po vychladnutí koláčky potřeme zespodu džemem a vždy po dvou spojíme. |
6 | Na povrchu je potřeme znovu džemem a obalíme čokoládovým nebo cukrovým zdobením. |
Poznámka
1