Karamelizovaná růžičková kapusta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karamelizovaná růžičková kapusta
Karamelizovaná růžičková kapusta
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kurkuma |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (37%) |
ID receptu: | 65738 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 kg | Kapusta růžičková |
50 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 891,7mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 12,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karamelizovaná růžičková kapusta postup přípravy receptu:
1 | Růžičkovou kapustu očistíme a dusíme 7 minut skoro doměkka. Poté je přepůlíme na polovinu a osolíme. |
2 | Olivový olej rozpálíme v hluboké pánvi. Přidáme kapustu řezem dolů a 5 minut smažíme dohněda. Poté je otočíme a ještě 3 minuty smažíme. |
3 | Dáme je na servírovací talíř a zalijeme je šťávou z citronu. |
4 | Podáváme. |
Poznámka
1