Roštěnka na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnka na paprice
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 6576 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
1 ks | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Ovesné vločky |
4 ks | Paprika zelená |
1 ks | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
50 g | Sádlo škvařené |
1 ks | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 122,1mg |
Draslík | 472,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Ovesné vločky, Paprika zelená, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnka na paprice postup přípravy receptu:
1 | Dobře odleželé maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme, opečeme po obou stranách, osolíme a okořeníme mletým pepřem. Potom přidáme zelené papriky bez jadérek nakrájené na silnější nudličky a drobně nakrájenou cibuli, podlijeme masovým vývarem, v němž jsme rozmíchali rajčatový protlak, přiklopíme a udusíme do měkka. Během dušení podléváme dle potřeby. Je-li maso téměř měkké, zaprášíme ho ovesnými vločkami a dodusíme. |