Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 65765
Kategorie: Dezerty a moučníky

Ingredience

50 g Cukr krupice
42 g Droždí
70 g Máslo čerstvé
160 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na potření
2 polévková lžíce Med včelí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 070kJ
22% Sacharidy 77 g
20% Tuky 15 g
16% Sodík 310 mg
27% Bílkoviny 15 g

Jidáše postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.

2

V míse utřeme máslo s cukrem do pěny a přimícháme žloutky. Přídáme prosátou mouku, sůl, kvásek a mléko. Vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které pod utěrkou necháme vykyout.

3

Z vykynutého těsta krájíme kousky, z nich vyválíme střední válečky, stočíme do spirály a klademe na plech. Před vložením do trouby potřeme rozšlehaným vejcem. Jidáše pečeme dorůžova.

4

Po upečení potřeme ještě horké jidáše medem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept