Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 65835
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
500 g Hovězí maso zadní
3 ks Jalovec
2 ks Mrkev kořen
10 ks Pepř černý celý
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
50 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Vepřová kýta
100 ml Víno bílé
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 787 kcal
Kilojoule 3 293kJ
8% Sacharidy 27 g
61% Tuky 45 g
22% Sodík 437 mg
106% Bílkoviny 60 g

Myslivecká roláda postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na hrubo, očištěnou zeleninu nakrájíme a kusy.

2

Plát vepřového i hovězího masa naklepeme, osolíme a opepříme.

3

Poté hovězí potřeme hořčicí, na něj položíme plátek vepřového masa a poklademe plátky anglické slaniny.

4

Takto připravené maso svineme tak, aby slanina byla uvnitř závitku, převážeme nití a na rozpáleném sádle orestujeme ze všech stran.

5

6

Opečené maso i s výpekem přeložíme do pekáče, přidáme cibuli, zeleninu a koření. Lehce podlijeme částí vody a vína a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Průběžně podléváme zbylou vodou a vínem. Výpekem přeléváme maso.

7

8

Měkké maso vyjmeme a zbavíme nitě. Z vypečené šťávy odstraníme celé koření, vše ostatní rozmixujeme, případně ještě dochutíme.

9

Maso šikmo nakrájíme a servírujeme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept