Myslivecká roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Myslivecká roláda
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 65835 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso zadní |
3 ks | Jalovec |
2 ks | Mrkev kořen |
10 ks | Pepř černý celý |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
50 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Vepřová kýta |
100 ml | Víno bílé |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 668,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Cibule, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová kýta, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Jalovec, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Myslivecká roláda postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na hrubo, očištěnou zeleninu nakrájíme a kusy. |
2 | Plát vepřového i hovězího masa naklepeme, osolíme a opepříme. |
3 | Poté hovězí potřeme hořčicí, na něj položíme plátek vepřového masa a poklademe plátky anglické slaniny. |
4 | Takto připravené maso svineme tak, aby slanina byla uvnitř závitku, převážeme nití a na rozpáleném sádle orestujeme ze všech stran. |
5 |
|
6 | Opečené maso i s výpekem přeložíme do pekáče, přidáme cibuli, zeleninu a koření. Lehce podlijeme částí vody a vína a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Průběžně podléváme zbylou vodou a vínem. Výpekem přeléváme maso. |
7 |
|
8 | Měkké maso vyjmeme a zbavíme nitě. Z vypečené šťávy odstraníme celé koření, vše ostatní rozmixujeme, případně ještě dochutíme. |
9 | Maso šikmo nakrájíme a servírujeme přelité omáčkou. |