Hovězí s máslovou dýní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí s máslovou dýní
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | kurkuma |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (37%) |
ID receptu: | 65841 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
900 g | dýně máslová |
375 ml | Hovězí vývar základní |
1 kg | Hovězí zadní vařené |
4 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
2 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika sladká mletá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
1 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
75 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 91,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 107,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Protlak rajčatový sterilovaný, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Hovězí zadní vařené, Maizena - kukuřičný škrob, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paprika sladká mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí s máslovou dýní postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso podusíme doměkka den předem. |
2 | Cibuli, česnek a mrkev oloupeme a nakrájíme nadrobno. Celerovou nať také nakrájíme na jemno. Rajče spaříme v horké vodě, oloupeme, kůži vyhodíme a rajče nakrájíme na kousky. Vše smícháme s rajčatovým protlakem a smažíme na oleji. Osolíme a opepříme podle chuti. |
3 | Přidáme dýni a hovězí maso nakrájené na kostičky. Přidáme papriku, tymián, rozmarýn a bobkové listy. Promícháme. |
4 | Hovězí vývar osolíme, opepříme a smícháme ho s kukuřičným škrobem. Spolu s vínem to přidáme k masu. Osolíme a opepříme podle chuti. Dusíme 30 minut. |
5 | Podáváme například s rýží či chlebem. |
Skvělý tip