Pivovarská bašta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivovarská bašta
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65930 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Vepřová plec |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 682,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 10,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová plec, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý, Pivo světlé 12% 4,5% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivovarská bašta postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso nakrájíme na menší kostky, osolíme a opečeme v kastrolu na oleji s nasekanou cibulí. Potom dáme zapéct do vyhřáté trouby. |
2 | Po částečném změknutí masa přilijeme kečup, pivo, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Vše dusíme doměkka. Ke konci dušení můžeme přidat nakrájené žampiony. |
Podávala jsem s rýží - jídlo nenadchne, neurazí.