Pudinkový dezert s jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudinkový dezert s jahodami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kopacka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 66001 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Cukr moučka |
200 g | Jahody zahradní |
500 ml | Mléko polotučné |
1 balení | Pudinkový prášek - vanilkový |
200 ml | Smetana ke šlehání 33% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 153,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 12,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Pudinkový prášek - vanilkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka, Smetana ke šlehání 33% nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pudinkový dezert s jahodami postup přípravy receptu:
1 | Z pudinkového prášku, cukru krupice a mléka připravíme pudink podle návodu na obalu. Rozdělíme do dvou misek a necháme zchladnout. |
2 | Většinu jahod (dva kusy si necháme na ozdobu) nakrájíme na drobné kousíčky a svaříme s cukrem moučkou. Necháme vystydnout a pak ještě rozmixujeme. |
3 | Mezitím si ušleháme smetanu dotuha. Do ní opatrně vmícháme rozmixované jahody. Tuto směs dáme na pudink. Ozbobíme rozkrojenými jahodami, vychladíme v lednici a podáváme. |