Sardinky pečené na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinky pečené na grilu
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 6618 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Pepř černý mletý |
24 ks | Sardinka obecná |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 633kJ
0% Sacharidy 0 g
44% Tuky 33 g
3% Sodík 58 mg
105% Bílkoviny 59 g
Uhlovodany | 48,6mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1,0mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinky pečené na grilu postup přípravy receptu:
1 | Sardinky vložíme do grilovací mřížky a pečeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím asi 3min po každé straně. Na povrchu masa musí vzniknout kůrčička. |
2 | Poté osolíme, opepříme a ihned podáváme s kousky limetky. |