Koprový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koprový koláč
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6634 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
42 g | Droždí sušené |
1 ks | Kopr čerstvý |
200 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
100 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 236,5mg |
Draslík | 328,6mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Kopr čerstvý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Olej olivový, Pepř černý mletý, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koprový koláč postup přípravy receptu:
1 | Z droždí, vlažného mléka a cukru připravíme kvásek. |
2 | Vmícháme do mouky, přidáme olej, sůl, vejce a vypracujeme těsto, které necháme vykynout v teple. |
3 | Smícháme tvaroh se smetanou, žloutkem a nasekaným koprem. |
4 | Osolíme a opepříme. |
5 | Vykynuté těsto rozválíme a přeneseme na plech. |
6 | Potřeme náplní a dorůžova upečeme. |