Zeleninová všehochuť - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová všehochuť
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6639 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Fazole bílé |
200 g | Hrášek mražený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 40% |
150 g | Těstoviny konzumní |
1,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 193g |
---|---|
Cholesterol | 32,8mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 91g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,7mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Fazole bílé, Hrášek mražený, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40%, Těstoviny konzumní, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová všehochuť postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a nakrájíme cibuli. |
2 | Řapíky celeru zbavíme tuhých vláken a na kousky nakrájíme. |
3 | Fazole propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
4 | Osmahneme na másle cibuli, nasekaný česnek a kousky celeru. |
5 | Podlijeme zeleninovým vývarem, přivedeme k varu a 5 minut vaříme. |
6 | Spaříme rajčata, sloupneme je a dužinu nakrájíme na kousky. |
7 | Do polévky přidáme rajčata, hrášek a kolínka a vaříme, |
8 | dokud nejsou těstoviny hotové. |
9 | Osolíme a opepříme. |
10 | Polévku podáváme posypanou strouhaným sýrem a petrželkou. |