Tvarohové tyčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové tyčky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6754 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Kmín celý |
200 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka polohrubá |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 152,6mg |
Draslík | 92,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové tyčky postup přípravy receptu:
1 | Do prosáté mouky prolisujeme tvaroh, osolíme a přidáme rozsekané máslo. Rychle zpracujeme těsto. |
2 | Na pomoučeném vále těsto rozválíme na obdélník, přeložíme jako listové těsto a necháme asi 1 hodinu v chladu. |
3 | Potom nakrájíme tyčky asi 8cm dlouhé a 1 1/2cm široké, potřeme je žloutkem a posypeme kmínem a solí. |
4 | Na plech postříknutý studenou vodou klademe tyčky a pečeme je v dobře vyhřáté troubě. |