Pomazánka z filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z filé
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 6868 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
600 g | Filé z aljašské tresky |
2 ks | Majonéza |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 240,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 60,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Majonéza mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z filé postup přípravy receptu:
1 | Filé uvaříme v páře, asi 15 minut. |
2 | Mrkev a celer očistíme a uvaříme v osolené vodě se třemi lžícemi octa. |
3 | Uvařené filé zbavíme kostí, nakrájíme na kousky, smícháme s majonézou, nakrájenou zeleninou, cibulkou, citrónovou šťávou a solí. |
4 | Namažeme na veku. |