Kuře pečené na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře pečené na slanině
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 6913 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Kuře |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
10 g | Petržel - nať |
100 g | Slanina vepřová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 450,4mg |
---|---|
Cholesterol | 347,8mg |
Draslík | 876,8mg |
Vláknina | 247,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře pečené na slanině postup přípravy receptu:
1 | Kuře očistíme, omyjeme a protáhneme nudličkami slaniny obalenými ve sladké paprice - hlavně stehýnka a prsíčka. |
2 | Kuře uvnitř potřeme rozetřeným česnekem, osolíme, opečeme na zbylé slanině a na másle a podlijeme horkou vodou. Dáme dusit a péci do trouby. |
3 | Měkké kuře vyjmeme a do šťávy přidáme máslo a sekanou petrželovou nať. |
4 | Podáváme s rýží a salátem. |
Báječně voňavé kuřátko, jsou použít i např. kuřecí čtvrtky. Dávám palec nahoru Podávala jsem se zeleninovou rýží dle receptu č. 1738. a ještě se salátem z bílého hlávkového zelí.
Ještě dodám, že v ingrediencích chybí sůl a česnek. Kuře se nemusí opékat, jen se vloží do předehřáté trouby. Petrželku jsem dávala až na talíř k masu.