Makarony s gorgonzolovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony s gorgonzolovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 700 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
400 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka parmská |
150 g | Sýr Gorgonzola |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 62,5mg |
Draslík | 232,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Špagety, Makarony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Šunka parmská, Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makarony s gorgonzolovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Makarony uvaříme podle návodu na obalu. |
2 | Z gorgonzoly odkrojíme kůrku,sýr nakrájíme na kostičky a v širokém hrnci při nízké teplotě necháme pozvolna rozpustit.Přimícháme smetanu,osolíme,opepříme,osladíme a za stálého míchání necháme 3-5 minut povařit (dokud směs nezhoustne). |
3 | V takto připravené sýrové omáčce ohřejeme plátky šunky (parmská) překrojené napůl. |
4 | Makarony s gorgonzolovou omáčkou na talíři ozdobíme najemno nasekanou zelenou petrželkou. |