Polévka z kyselého mléka se zelím - pikantní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z kyselého mléka se zelím - pikantní
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7012 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
60 g | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 ks | Klobása Dunajská |
1 špetka | Kmín celý |
0,8 l | Mléko kefírové |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
40 g | Slanina vepřová |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 31,8mg |
Draslík | 191,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 65,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kmín celý, Slanina vepřová, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Mléko kefírové, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Paprika mletá pálivá, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z kyselého mléka se zelím - pikantní postup přípravy receptu:
1 | Na vyškvařené slanině osmažíme cibuli. Okořeníme a přidáme překrájené zelí. Uvaříme do poloměkka. |
2 | Zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou, octem a cukrem. Vaříme asi 15-20 minut, až zelí změkne. |
3 | Nakonec do polévky přidáme opečené plátky klobásy. |
Poznámka
Použijeme mletou pálivou papriku.