Jednoduchý recept

Zapečený pórek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 7119

Ingredience

400 g Maso mleté - mix
1 polévková lžíce Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
100 ml Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Strouhanka
150 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 132kJ
5% Sacharidy 18 g
50% Tuky 37 g
13% Sodík 264 mg
46% Bílkoviny 26 g

Zapečený pórek postup přípravy receptu:

1

Větší pórek nakrájíme na 10 cm dlouhé válce a slupky vysunutím oddělíme tak, aby vznikly duté komínky.

2

V misce promícháme mleté maso, utřený česnek, vejce, strouhanku, mléko, sůl a pepř a směsí plníme připravené komínky z pórku.

3

Naplněné pórky vyskládáme do zapékací mísy, zalijeme rozšlehanou smetanou, v níž jsme rozmíchali jednu lžíci hladké mouky.

4

Zapékací mísu vložíme do trouby a pórky pečeme na 190 stupňů Celsia zhruba 25 - 30 minut. Ke konci na pórky rozložíme plátky sýra a ještě chvíli zapékáme, dokud se sýr nerozpustí.

Poznámka

Podáváme s čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept