Čirá polévka s ravioli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čirá polévka s ravioli
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7140 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1700 ml | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
1 hrst | Sýr Parmezán |
300 g | Těstoviny Ravioli |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 56,0mg |
Draslík | 260,8mg |
Vláknina | 770,3mg |
Vitamín A | 57,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Hovězí vývar základní, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Těstoviny Ravioli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čirá polévka s ravioli postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce dáme vývar, víno, rajčatový protlak a bobkový list. Promícháme, přivedeme k varu, osolíme a opepříme. |
2 | Přidáme ravioli a 20 minut vaříme, dokud nezměknou. |
3 | Bobkový list vyjmeme a polévku rozdělíme na talíře. |
4 | Posypeme strouhaným parmazánem a podáváme. |