Jednoduchý recept

Houby šítaké opékané s cibulí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7184

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
4 polévková lžíce Olej sezamový
2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
1 polévková lžíce Sezam - semena
600 g Shiitake houby
4 polévková lžíce Víno rýžové čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 136 kcal
Kilojoule 569kJ
3% Sacharidy 12 g
11% Tuky 9 g
5% Sodík 103 mg
7% Bílkoviny 4 g

Houby šítaké opékané s cibulí postup přípravy receptu:

1

Houby nejprve otřeme vlhkou papírovou utěrkou a spodní konce dříků odkrojíme. Lahůdkovou cibuli omyjeme, necháme okapat, očistíme a nakrájíme na kolečka.

2

Ve woku rozpálíme olej a houby na něm zprudka orestujeme až změknou. Přidáme cibuli a mírně ji opečeme. Posypeme sezamovými semeny a zlehka je opražíme.

3

Nakonec vmícháme ústřicovou omáčku, přilijeme rýžové víno a zahříváme, dokud se tekutina neodpaří. Poté ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept