Zapékané lilky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané lilky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 7200 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 ks | Lilek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
100 g | Tvaroh jemný |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 206,5mg |
Draslík | 490,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor), Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané lilky postup přípravy receptu:
1 | Lilky omyjeme a osušíme. Prudce je opečeme, až slupka ztmavne a ihned je oloupeme. |
2 | Potom lilky rozdrtíme v misce, smícháme s tvarohem a za stálého míchání přidáváme postupně vejce. Nakonec vsypeme nastrouhaný sýr, promícháme, osolíme, opepříme a dáme do zapékací mísy vymazané mslem. |
3 | Ve středně vyhřáté troubě pečeme 20-30 minut. |